fredag 8 april 2016

Kloka ord

Som vanligt hittar man alltid bra texter i "Veckans Anders" från Lifevision. Det här tycker jag är så talande för hur jag känner just nu när våren har kommit till vårt land.

På våra svenska breddgrader är den här tiden på året fantastiskt hoppfull. Det är som om hela naturen tar sats inför att explodera ut sitt episkt, färgsprakande firande av livet. Djur och fåglar skaffar partner och startar upp nästa generation när löftet om mat är som störst. Bönder sår sina frön och låter jorden sköta sin inneboende magi.

Det är verkligen som om allt är möjligt på våren. Man gläds inte bara åt sådant som man har åstadkommit, utan man lever på vad man kommer att åstadkomma och uppleva under våren. Anders fortsätter:

Därför vill jag i detta brev i vårens namn uppmana till att verkligen följa den gamla klyschan att sluta bedöma dina dagar efter den skörd du får och börja titta på de frön du sår. För i sanningens namn så vet vi nog alla att det aldrig kommer en bättre dag att börja göra framsteg mot dina personliga drömmar än idag. Inte för att det är vårkänslor just idag utan för att det gäller varje dag på året.

Att så ett frö är ju inte så svårt. Man kan alltid göra något litet för att närma sig det där man drömmer om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar