fredag 13 januari 2023

Filmer om livet som inger hopp

När vi är inne i den mörkaste månaden på året kan man behöva några filmtips om livet som inger hopp. Här kommer därför några av mina favoriter att titta på i vintermörkret.

The Pursuit of Happiness med Will Smith - en rörande berättelse om en ensam far som kämpar för att skapa ett bättre liv för sig själv och sin son.

Döda poeters sällskap med Robin Williams - en inspirerande film om en lärare som hjälper sina elever att upptäcka deras kärlek till poesi och att följa sina drömmar.

Forrest Gump med Tom Hanks - en hjärtvarande berättelse om en okonventionell man som får möjlighet att uppleva viktiga händelser i det sena 1900-talet och hittar kärlek och vänskap på vägen.

The Secret Life of Walter Mitty med Ben Stiller - en charmig berättelse om en man som vågar ta steget utanför sin comfort zone och upptäcker det verkliga livet.

Insidan ut - en animerad film som tar oss på en resa genom hjärnan och visar hur våra känslor påverkar våra handlingar och relationer.

Nyckeln till frihet med Tim Robbins och Morgan Freeman - en rörande berättelse om vänskap och hopp i en fängelsemiljö. Filmen visar oss att det finns ljus i mörkret och att det finns hopp även i svåra situationer.

Vilka är dina favoritfilmer att kolla på när regnet öser ner utanför fönstret?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar