onsdag 23 november 2022

Vad är det som driver dig?

När det gäller att ta reda på vad som driver oss finns det några saker vi måste tänka på. Till att börja med, vad motiverar oss att fortsätta? Vad inspirerar oss att nå våra mål? Och vilka ambitioner har vi som driver oss framåt?

Dessa frågor kan vara svåra att svara på, men de är viktiga om vi vill förstå vad det innebär att vara driven. Att vara driven handlar trots allt inte bara om att arbeta hårt eller sätta upp mål – det handlar om att ha passionen och beslutsamheten att se igenom saker och ting.

Så, vad innebär det att vara driven? Enkelt uttryckt betyder det att du har drivkraften och beslutsamheten att uppnå dina mål. Det handlar om att vara motiverad och inspirerad för att nå din fulla potential. Och viktigast av allt, det handlar om att tro på sig själv och sin förmåga att få saker att hända.

Olika mänskliga drivkrafter
För vissa människor är svaret enkelt: de vill bli bäst. De vill bli bäst på sitt jobb, i sin sport eller på vilket annat område de anser vara viktigt. Denna drivkraft kan komma från en önskan att bevisa något för sig själva eller andra, eller helt enkelt från ett behov av att känna sig kompetent och framgångsrik.

Andra drivs av en mer altruistisk motivation: de vill göra skillnad i världen. De kanske brinner för social rättvisa, miljöskydd eller andra orsaker. Dessa individer känner ofta en stark känsla av ansvar för att göra världen till en bättre plats, och de är villiga att offra sin egen bekvämlighet och sina mål för det bättre.

Ytterligare andra motiveras av mer personliga bekymmer: de vill vara lyckliga och tillfredsställda i sina liv. 

När våra drivkrafter tar över och stressar oss 
När våra drivkrafter tar över och stressar oss istället för att i lagom fart pusha oss framåt, är det viktigt att komma ihåg att vi inte är ensamma. Stress är en del av livet, och det kan komma från många olika källor. Oavsett om det är arbete, familj eller ekonomi kan stress ta hårt på vår mentala och fysiska hälsa.

Om du känner dig överväldigad av stress finns det några saker du kan göra för att hantera den. Försök först att identifiera källan till din stress. När du vet vad som orsakar det kan du börja utveckla en plan för att hantera det. Det är också viktigt att ta hand om sig själv fysiskt och känslomässigt. Träning, avslappningstekniker och hälsosam kost kan alla hjälpa till att minska stressnivåerna.

Kom ihåg att du inte behöver möta stress ensam. Prata med dina vänner och familjemedlemmar om vad du går igenom. De kanske kan erbjuda stöd och förståelse. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar